Hereus d'Els Àngels Confidencial

Tot el que no sabem
ho sabrem.

Markus Wolf,
excap dels Serveis Secrets de l'RDA

14 de maig 2007

Els socialistes no les tenen totes

L'omnipresent poder socialista de les comarques gironines no les té totes. Les enquestes i les percepcions, tant importants les unes comes les altres, els hi auguren un nou desgast electoral en aquestes municipals. Seria el segon, ja que al 2003, van veure debilitar molts dels seus feus. No se sap si aquest desgast és una fatiga crònica del seu electorat o també té a veure amb la crisi manifesta del partit entre maragallians i montillistes. El cas és que el PSC va perdent força. L'enquesta del Diari de Girona ja alerta del cansament del model Nadal-Pagans a Girona, però se n'entreveuen molts més. Figueres pot ser la capital de la gran volta de truita d'aquestes eleccions, com descriu avui el Punt en la seva pàgina d'engrunes. Una truita que també pot afectar dos emblemes dels socialistes com Blanes (Marigó té problemes i l'efecte Puig és imprevisible) i La Bisbal. A banda d'això, els socialistes poden veure com es frustren algunes de les seves expectatives: a Sant Feliu de Guíxols es poden veure sobrepassats per Tots per Sant Feliu, a Lloret poden rebre una clatellada històrica, a Palafrugell i Castell-Platja d'Aro poden quedar a les portes com és habitual en tants anys. I pitjor perspectives tenen al Pla de l'Estany on només han pogut tancar dues llistes, menys que en les anteriors eleccions. I podríem anar afegint més municipis on el PSC difícilment farà res: Salt, Ripoll, Calonge, Anglès, Vidreres...Alguna gent dins el pinyol socialista està reclamant, des de ja, una renovació en profunditat de l'aparell socialista.

21 comentaris:

A la/es 14/5/07 2:38 , Anonymous Anònim ha dit...

Hoooombreee, per fí parleu de realitats!
Notes: A Figueres perden l'alcaldia i la patacada serà tremenda. A Blanes, 3/4 del mateix, a Girona baixaran moolts 8 o 9 regidors, a Banyoles res, a Salt res, a Lloret res, etc.
El PSC està en desbandada. Mireu una dada: eleccions municipals a Barcelona ciutat any 1999: 330.000 vots (50% abstenció)
eleccions catalanes 2007: 174.000 vots (43% abstenció).
En viut anys han perdut gairebé el 50% dels vots, amb més participació. A Girona, Figueres, etc... igual.
Tenen un veritable problema amb els seus votants tradicionals els han abandonat. Amb el fenòmen de la inmigració han perdut els seus barris. Miren les grans bosses de vots tracionals i no hi ha gaire res. Miren a Santa Eugènia, Can Gibert (Girona), Marca de l'Ham i Poblenou (Figueres), Salt, etc.. i no hi ha res. ara només els voten els quatre funcionaris d'ajuntaments, UdG, etc... o voten ICV, erc.
I el problema és que no tenen cap solució a aquest problema.
El PSC s'ens mort, just quan ho governa tot!
S'inicia la fí de la dictadura del tripartit!

 
A la/es 14/5/07 2:56 , Anonymous Anònim ha dit...

Sou tots una colla de "pallassets"...
ai,ai,ai...

 
A la/es 14/5/07 3:29 , Anonymous Anònim ha dit...

heu vist el nou blog del pla de l'estany? http://www.canya-a-la-campanya.blogspot.com/

 
A la/es 14/5/07 3:57 , Anonymous Anònim ha dit...

Ja era hora que l'espai de centre-esquerra a les comarques gironines deixi de ser propietat d'un partit espanyolista com el PSOE.
Ara, un partit català com ERC ha d'ocupar l'espai buit deixat pel PSOE, però cal tenir present que aquests d'Esquerra també deixa un electorat orfe, no?
Dedueixo que en aquesta conjuntura, la CUP és necessària per cobrir cobrir l'espai d'esquerres i independentista.

 
A la/es 14/5/07 6:48 , Anonymous Anònim ha dit...

totalment d´acord en l´ultim comentari,potser l´electorat català està començant a madurar i veu que els partits d´obediència espanyola no serveixen per res.
potser l´estratègia d´ERC d´ocupar l´espai socialista l´hi acabarà donant resultat.
per cert,jo aquest cop votaré a les CUp amb molta satisafacció amb l´esperança que recullin els fruits de la bona feina que estàn fent.

 
A la/es 14/5/07 9:44 , Anonymous Anònim ha dit...

M'agradaria que a Salt guanyés la Pineda i es carregués d'una vegada en Torremadé. A més de ser d'unió (cosa que em fa posar la pell de gallina), penso que ho ha fet fatal. No s'hi dedica gens, té mil i un càrregs, i a més fa de metge... i d'alcalde de salt ben poc. La única cosa que li preocupa és sortir a les fotos. Va Pineda!

 
A la/es 14/5/07 10:23 , Anonymous Anònim ha dit...

Jo també vull la Iolanda Pineda. La vaig veure l'altre dia a la tele i em va donar molta confiança, sap de què parla i es nota que s'estima el seu poble. I a més és molt guapa!!

 
A la/es 15/5/07 5:01 , Anonymous Anònim ha dit...

VOTA CUP

 
A la/es 15/5/07 8:19 , Anonymous Anònim ha dit...

Quins nassos, un perque treballa massa, es metge i de Unio i l'altra perque esta bona, es nota que estima i dona confiança, perdona company fest-t'ho mirar, aquestes comparacions us defineixen força.

 
A la/es 16/5/07 10:08 , Anonymous Anònim ha dit...

Em sembla que aneu equivocats amb la bisbal. En les darreres eleccions sempre s'ha dit que en Romaguera no renovaria la majoria absoluta i fins ara sempre ho ha fet.
Si parleu amb els bisbalencs no hi ha mai ningú que voti PSC (Romaguera) però sempre guanya. Perquè? Perque la gent és inteligent i prefereix la bona gestió d'en Romaguera a les grans promeses de la resta de candidats, ja que cap d'ells pot presentar cap mèrit referent a bona gestió ni pública ni privada.


El mateix passa amb Blanes. Marigó ha fet una bona tasca a la ciutat, i els blanencs estan contents. Segurament no esta de moda dir-ho i queda més bé manifestar que Marigó es molt gris, però tots sabem que és millor el gris que el negre

 
A la/es 16/5/07 10:12 , Anonymous Anònim ha dit...

com deia aquell "engordar para morir". Aneu xerrant que els resultats finals encara no es saben. L'únic que feu és realitzar elocubracions que no duen a res. Tornarem a guanyar a Girona, Figueres, Blanes, Barcelona, La Bisbal, etc.

Una salutació ben socialista!

 
A la/es 17/5/07 2:02 , Anonymous Anònim ha dit...

la política catalana, especialment la municipal, necessita una sotragada i per això és necessari que el pes específic de l'espai d'esquerra socialdemòcrata és desplaci cap a opcions com ERC o IC-V. El PSOE és una gran maquinària de partit amb un aparell molt poderós i massa influències i xarxes de poder amb ombres.

D'altra banda és imprescindible que en l'àmbit municipal opcions com la CUP es consolidin i ocupin l'espai de l'esquerra catalanista amb nous discursos renovats i sobretot entrada de gent jove amb il·lusió i ideals.

 
A la/es 17/5/07 9:19 , Anonymous Anònim ha dit...

El PSC està a punt de la jubilació, serà una bon motiu de tertúlia quan els Del Pozo, Nadal, Sacrest, Romaguera i altres veterans s'estiguin a la llar d'avis.

 
A la/es 17/5/07 16:22 , Anonymous Anònim ha dit...

Cal regenerar la vida política a Girona, el PSC ha de perdre pes en nom d'una higiène democràtica avui més necessaria que mai. Alternança i renovació ens cal. ERC i IC-V poden fer molt bona feina desplaçant-se cap a postures de centre i moderació i deixar l'espai independentista i d'esquerres a la CUP.

 
A la/es 17/5/07 23:29 , Anonymous Anònim ha dit...

Sociates tremoleu perquè la CUP entrarà a l'Ajuntament a posar fi a l'era Nadal. Jo ho tinc claríssim, davant la incompentència d'ERC i IC-v per fer front al nadalisme i al caciquisme del PSOE a Girona, la CUP s'ha convertit en un vertader revolsiu.

 
A la/es 18/5/07 7:31 , Anonymous Anònim ha dit...

us imagineu que la Cup fos decisiva? Ells només pactarien amb qui renunciés a les seves idees i abracés la Fe d'aquesta secta.Jo la independència la vull amb la gent del PSC i de CiU.Amb fanàtics,no hi vull res.

 
A la/es 19/5/07 10:21 , Anonymous Anònim ha dit...

Deu meu, com s'animen els uns als altres els d'ERC i la CUP. Això es un festival!!. Desplaçar al PSC.Mort al socialisme.Sí,visca el sectarisme, la ceba grillada, el nacionalisme excloent. Feu por, molta por. Però no perquè pogueu guanyar més espai, sinò perquè amb vosaltres els catalans seriem menys lliures, encara que vosaltres penseu el contrari. Us asembleu tant al PP...............Ah! i no us les prometeu tant felices, els resultats de les eleccions ja es veuren. Hi poden haber sorpreses i no precisamen a favor vostre.

 
A la/es 19/5/07 14:16 , Anonymous Anònim ha dit...

"anònim-que-estàs-just-damunt-meu", t'equivoques de mig a mig. Les CUP són candidatures independents, lluires de sectarisme i enxufismes diversos, amb l'únic objectiu de treballar per la gent de Girona, Guíxols, Viladamat, Celrà, etc.

 
A la/es 21/5/07 13:52 , Anonymous Anònim ha dit...

Dir que el PSOE és socialisme és parlar d'en Pablo Iglesias: està farcit de nens de casa bona. La Pagans per exemple, que com el tèxtil s'ha anat enfonsat en aquest país -ningú n'ha dit gaire cosa d'això i ens hem quedat sense molts llocs de treball- i es va haver de fotre en política. I en Polanco què? Visquent als pisos de trenta metres amb la ministra, oi? Són l'esquerra estètica a la que s'han apuntat els altres per fer de funcionaris i plegar a quarts de tres cobrant uns bons euros. I encara més, CiU els enveja. És tan necessari un relleu generacional i d'idees! Per cert, els guanyadors: l'abstenció - que ja fa temps que guanya i més després del nyap de l'estatut perquè el carrer en va ple- i la CUP!

 
A la/es 28/5/07 8:01 , Anonymous Anònim ha dit...

Que divertit és llegir tot això l'endemà de les eleccions!!

 
A la/es 28/5/07 10:10 , Anonymous Anònim ha dit...

I Tant. Tothom amb el cul a l'aire.

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici