Hereus d'Els Àngels Confidencial

Tot el que no sabem
ho sabrem.

Markus Wolf,
excap dels Serveis Secrets de l'RDA

19 de juny 2007

Governs Perfectament Inestables

Bona part dels nous governs municipals, sobretot els de les grans ciutats, tenen una cosa en comú: inestabilitat assegurada. Pactes fets a més a córrer, pactes estambòtics, pactes després de moltes de dies de tensa negociació o, senzillament, governs en franca minoria, tot plegat, només poden que portar, a la llarga o a la curta, molts i molts problemes. El primer pacte en constituir-se va ser el pacte antipàramo de Roses, que va fer alcaldessa la Casamitjana del PSC amb vots de tots els antipàramos de la vila rosinca. Què durarà? Ningú ho sap però es fa difícil que gent tan diversa, heterogènia i complexa puguin navegar bé. El mateix passa a Castelló d'Empúries on el republicà Güell ha aconseguit fusionar un seguit de partits i persones per desplaçar Sanllehí. A l'Alt Empordà tenim un altre govern que pot ser font de futurs problemes: el minoritari Vila intenta conduir una Figueres que, com deiem en aquest mateix bloc, ha estat sempre una font de conflictes de tota mena. A Girona, la pugna entre els dos socis petits del tripartit i l'omnipresent PSC ha fet trontollar el pacte fins ben poques hores abans de la constitució de l'Ajuntament però tot fa pensar que el pacte s'ha tancat en fals. A Cassà Baulida comença en minoria amb les esquerres vigilant-lo. A la Selva el principal focus d'inestabilitat tornarà a ser Blanes amb un govern estrambòtic i constituït a més a córrer entre gent que s'ha passat tota la campanya tirant-se els plats pel cap. A Vidreres, Anglès i Caldes no és difícil que tornin a sortir les velles turbulències de l'anterior legislatura. A Banyoles, els dos regidors socialistes governaran amb CiU sabent que tenen tota la gent en contra. Per últim queda, com deiem en l'anterior post, la gran i terrible incògnita del trencament de la Federació Nacionalista. Si es produís, molts ajuntaments que ara semblen tranquils podrien veure's implicats en despiatades lluites fabricades des de dalt.

15 comentaris:

A la/es 19/6/07 3:38 , Anonymous Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb això que dieu de Banyoles. Realment tota la gent progressista de la ciutat i també la majoria de la llista del psc volia un pacte d'esquerres... però ja veieu, la voluntat de dos regidors ha pesat més. Perquè serà? quins interessos ocults hi ha?

 
A la/es 19/6/07 3:57 , Anonymous Anònim ha dit...

ja carregues una mica amb aquesta cançó. En Pere Bosch era progressita? l'urbanisme d'ERC era progressita? no facis riure.

 
A la/es 19/6/07 4:08 , Anonymous Anònim ha dit...

Nois, no sé amb qui parleu o amb qui us documenteu, però els votants de la Plataforma han entès perfectament que al final s'optés per acceptar la proposta de CIU.
L'article i el comentari referents a aquest tema deuen formar part d'aquest "joc net" que impulsa el regidor a l'oposició de la ciutat de l'estany, no ?

 
A la/es 19/6/07 5:32 , Anonymous Anònim ha dit...

Els àngels sempre tant republicans. Que no ho veieu que Banyoles us va fotre una cossa al cul?

 
A la/es 19/6/07 7:38 , Anonymous Anònim ha dit...

a la pagans no la volen ni els seus

 
A la/es 19/6/07 10:45 , Anonymous Anònim ha dit...

Els votants de la Plataforma NO hem entés de cap manera aquest pacte. És incomprensible. Fraudulent.... I per si no n'hi ha prou, en contra de tothom.
Ha estat dirigit per l'Alsina i en Barraca, el seu escuder, li ha fet cas.
A mi que no em busquin mai més, ni la Plataforma ni el PSC, a no ser que canviïn, i molt, els "personatges".

 
A la/es 19/6/07 11:28 , Anonymous Anònim ha dit...

Barraca dimissió

 
A la/es 20/6/07 0:51 , Anonymous Anònim ha dit...

Segur que vareu votar a la Plataforma ?
No sé, alguna cosa em diu que això no és veritat.
Si realment fossiu simpatitzants de la Plataforma entendríeu en quina situació es trobava el grup i recolzaríeu el desenllanç.
I en Barraca ha de dimitir ? Perqué?
No són un grup els de la Plataforma ?
Les decisions les devien pendre amb consens, no ?
Què saps que no expliques o què expliques que no saps ?

 
A la/es 20/6/07 1:11 , Anonymous Anònim ha dit...

Us heu deixat la bisbal. Els dos regidors de CIU han donat suport a Sais (ERC) pero es ben conegut en tota la ciutat que els militants de ciu apostaven per un suport a PSC (amb Romaguera d'alcalde o de regidor).

Quan creieu que durarà l'acord amb ERC?
Es fa dificil de pronosticar però la ciutat es troba dividida el que no ens afavoreix als ciutadans

 
A la/es 21/6/07 4:16 , Anonymous Anònim ha dit...

A Banyoles companys i companyes d'ERC la majoria de gent veu el canvi positiu, heu perdut, us han derrotat - democraticament -, deixeu-vos d'excuses, de +sectarismes, mireu-vos el melic, el poble es sabi, te memoria, apreneu estar a l'oposició com ho han fet la gent que ara tant critiqueu. Baixeu dels nuvols.

 
A la/es 21/6/07 6:55 , Anonymous Anònim ha dit...

Podeu dir el que volgueu de Banyoles, però es absolutament mentida que la majoria de la gent de la Plataforma volgués un govern amb esquerra. Els pocs, poquísims, que varen dir que preferien un govern amb ERC varen deixar en mans dels dos regidors la decisió final. La majoria va apostar per un govern amb CIU, per el resultat de les eleccions i per la actitut d'ERC envers el PSC els 8 ultims anys. Ho se del cert perquè jo hi era. Es increible com es pot manipular la realitat.

 
A la/es 21/6/07 11:11 , Anonymous Anònim ha dit...

És ben certa la dita que diu que una mentida repetida moltes vegades pot acabar convertint-se en veritat. Deixem fer sisplau. Ja tindrem temps de valorar el que feran. Tot just han començat!

 
A la/es 23/6/07 2:41 , Anonymous Anònim ha dit...

Jo no sé que passarà en els altres municipis però a Castelló crec que serà no solament un pacte estable sinó que el que pot sortir de sota la catifa deprés de dotze anys de govern Sanllehí/Rodà (ERC 1995 - UPM 1999 - CiU/PSC 2003). Això sí que era un pacte malaltís i poc transparent.

Sobre Girona crec que ERC i ICV els hi ha faltat valentia i ganes de canvi. Més Pagans/Pluma pot ésser insifrible.

ERC i ICV haurien de tenir les mateixes poques manies que el PSC i ésser capaços de pactar amb CiU sense cap complexe.

Hauria estat bé treuren's del cim en Pluma i la Pagans, ja toca que passi aire pels resclosits passadissos de l'ajuntament gironí.

 
A la/es 24/6/07 9:59 , Anonymous Anònim ha dit...

Una reconeguda entitat social de Banyoles ha entrat en la polemica per afavorir els vots de la gent gran i de malats cap a un color determinat, l'entitat es encapsalada per un personatge grotesc i fantasmal que fa i desfa des de qualsevol tipus de govern,la gent de Banyoles, els voluntaris i els mateixos governants li tenen entre por i respecte, ell mestrestant n'abusa actuant en urbanisme, ara es vol quedar amb un edifici destinat a tanatori, despres diran dels constructors aquest si que es veu que remena les cireres.

 
A la/es 11/8/07 5:36 , Anonymous Anònim ha dit...

per pactes estrambòtics mireu el d'arbúcies...
On (4r) ERC, 2re CUP (CUPA) i 1re PSC (que no s'entne que erc pacxti amb cup i psc amb cup).
Purs interessos que han portat l'alcaalde d'aarbúcies a ser vicepresident de la diputacio

han pactat per no deixar governar l'entesa del progrès d'Arbúcies (5 regidors).

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici