Hereus d'Els Àngels Confidencial

Tot el que no sabem
ho sabrem.

Markus Wolf,
excap dels Serveis Secrets de l'RDA

06 de febrer 2007

Les renúncies municipals de CiU

El mapa municipal dels convergents és una convulsió. És un símptome d'un partit en crisi que intenta amagar la mala maror darrera el somriure naturalíssim d'en Mas. A les Comarques gironines la convulsió ha agafat forma de renúncies continuades. Per començar tot el vodevil tragicòmic de Girona: nomenament d'un candidat d'Unió i nomenament d'un candidat de Convergència. Posteriorment, el convergent es fa amb el control de la situació però comença a ser amenaçat. Dimiteix i és substituït per un noi d'Amer que, fins fa poc, demanava el no a l'Estatut i que ara va de convergent etiqueta sobiranista. El vodevil de Girona encara cueja amb sortides altissonants dels d'Unió de forma quasi permanent. Més renúncies. A la Bisbal la cap de llista plega al cap de poc de ser escollida. La substitueix un alcaldable d'un altre poble. Solució d'urgència, com sempre. Com en el cas de Banyoles on la renúncia del cap de llista també és arreglada amb un alcadable que és alcalde d'un municipi d'una altra comarca. Més solucions estranyes. Com la d'Anglès on CiU va obtenir l'alcaldia el 2003 però per comptes de posar-hi el cap de llista hi va posar la Guirado i ara aquesta ha estat rellevada pel famós jutge de Pau. Ara una nova renúncia. El cap de llista de CiU, un tal Traver, de Sant Joan les Abadesses. Renuncia quan fa poc que va ser proclamat. És normal tota aquesta llarga cadena d'incidiències? Sembla que no. Sembla que tot plegat és la constatació d'un neguit que ve de lluny, d'un malestar que es cou dins la federació i que pot esclatar en qualsevol instant.

4 comentaris:

A la/es 20/2/07 4:18 , Anonymous Anònim ha dit...

No us oblideu de l'excandidat de CiU a Celrà, que va haver de "renunciar" fa pocs dies després que li precintessin unes obres il·legals a la casa on viu. Ho comento a http://desdecelra.bloc.cat

 
A la/es 20/2/07 14:27 , Anonymous Anònim ha dit...

A la Cellera l'actual alcalde (CyU), diu que plega,i es veu que tenen molts problemes per trobar substitut i poder fer llista.

 
A la/es 20/2/07 23:28 , Anonymous Anònim ha dit...

Doncs a Anglès, primer de tot, CiU no va tenir l'alcaldia al 2003. Va ser la llista més votada però els vots del PSC varen donar l'alcaldia a ERC.
CiU, només ha tingut l'alcaldia durant 10 mesos d'aquesta legislatura en virtut d'un pacte amb ERC.
Bé, el terme "relleu" a la Guirado és massa suau: des del meu punt de vista, el terme més adient és punyalda.
Per cert, CyU i PSOE d'Anglès ja estan preparant el camí per pactar després de les municipals i la previsible pujada d'ERC en nombre de vots i regidors. Tot sigui pel poder...

 
A la/es 21/2/07 2:44 , Anonymous Anònim ha dit...

La petacada a les municipals no vindrà de CiU, que aguanta bé on governa: Salt, Lloret, Roses, Llançà, etc. i pujarà on no governa: Girona, Figueres, Banyoles, Palafrugell, etc.
La patacada serà del PSC i en menor mesura d'ERC.
Per què no comenteu les enquestes del PSC, que mostren una hòstia històrica a Figueres, Girona, Blanes, etc.?

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici