Hereus d'Els Àngels Confidencial

Tot el que no sabem
ho sabrem.

Markus Wolf,
excap dels Serveis Secrets de l'RDA

22 de maig 2007

Caça als Mossos

En pocs dies estem assistint a un espectacle tan perillós com deplorable: la caça i captura a la Policia d'aquest país, la nostra policia. Sembla com si s'hagi muntat una campanya soterrada per desprestigiar, calumniar i atacar el model policial català i, per extensió, els seus agents, els que patrullen diàriament pels nostres carrers i les homes i les dones als qui confiem la nostra seguretat. Els casos recents han estat esbombats pels mitjans de comunicació amb una alegria que fa molt que pensar, i amb una irresponsabilitat que fa sospitar. Per què es vol castigar la imatge dels Mossos? Què hi ha darrera de tot això? Pot haver-hi, en part, la frivolitat naïf d'un país que mai ha tingut estructures d'estat i que, per tant, desconfia de tot allò que sigui públic. També un hi ha un fals progressisme que prefereix donar coartada al delinqüent i al xoriço abans de de creure's la versió policial. Hi ha també la temptació d'aprofitar aquest linxament als Mossos per reclamar l'antiga policia, la de tota la vida, la que ens castigava i ens menystenia i amb la qual no ens atrevíem ni a demanar-los quina hora és. Es un tic molt colonial, el d'aquest país. En tot cas, els Mossos d'Esquadra mereixen un rescabalament públic. Es la nostra policia, la que fa front al crim organitzat, la que treballant sense gaires recursos planta cara als delinqüents, als criminals i a la resta d'indesitjables. El Departament d'Interior lluny de buscar excuses i arguments, lluny d'instal.lar-se a la defensiva, ha de treure pit i dir que els Mossos són la nostra policia, i què passa?

7 comentaris:

A la/es 23/5/07 2:09 , Anonymous Anònim ha dit...

Totalment d'acord.
Ara, l'actitut irresponsable i partidista d'en Montilla de fer conseller d'Interior a en Saura per cremar-lo, és indigne.
Com a bon socialista, a pensat més en el partit que en el país.
Saura i Montilla poden acabar amb el prestigi dels mossos. Mica en mica, gràcies al tripartit, ens anem espanyolitzant més.

 
A la/es 23/5/07 3:27 , Anonymous Anònim ha dit...

El que és un tic colònial és acceptar una policia espanyola (pq defensen les lleis espanyoles) pel sol fet que portin una bandereta o per que siguin d'aqui.
Aquest truc d'usar gent de les pròpies colònies sempre s'ha usat.

Fora Mossos!!

 
A la/es 23/5/07 3:44 , Anonymous Anònim ha dit...

fora mossos? I qui vols que ens guardi de la inseguretat: els maulets? un cos d'ocupes amb polls? O tu creus que tot es resolt fotent bongos al carrer i ballant en una festa guais i multiculti?

 
A la/es 23/5/07 4:31 , Anonymous Anònim ha dit...

El tripi: ICV+PSC+ERC heu alimentat indocumentats com aquest que diu fora mossos.
Catalunya, país en decadència.
Prou tripartit! Endavant CIU!

 
A la/es 23/5/07 10:03 , Anonymous Anònim ha dit...

Prou Iniciativa !
Vota CuP !

 
A la/es 24/5/07 6:52 , Anonymous Anònim ha dit...

Totalment d'acord `fora mossos!!!
ah i fora convergents!!! (per cert semla que no us quedarà ni tarragnoa, se us ha acavat la poltrona eh!)

 
A la/es 24/5/07 15:27 , Anonymous Anònim ha dit...

Menys porres i més intel·ligència, això és en el que s'ha de basar la política de seguretat. En una democràcia maduratota policia ha d'estar sotmesa a rigorosos controls de caire preventiu, la seguretat no es pot basar en pràctiques repressives que voregen la il·legalitat o la al·legalitat. Cal més inversió en polítiques socials i apostar per una policia de proximitat desmilitaritzada.
Voteu la CUP!

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici